Tetamu Yang Dihormati

Bila Menyinggah tu..KLIK LA SEKALI ye..

Sunday, March 20, 2011

Kami hanya merancang, Tuhan yang menentukan.

Sedih aje bunyi tajuk entri hari ni. Ada la sikit-sikit tapi, tak adalah sampai nak pergi bunuh diri kan..huk..huk..

Alkisah semalam merancang nak bawa anak-anak gi Zoo Negara. Bukan apa, dah lama tak berjalan-jalan. Merancang pergi pagi, sebab petang hujan memanjang je sekarang ni.

Pagi tadi, akak terlewat bangun. Kul 7.oo pagi terus gi dapur buat apa patut. Adik Soleh pun dah bangun. Tunggu Izzat dengan abahnya. Siap semua, tengok jam dah pukul 12.oo, kira dah lewat dari dirancang. Boleh pulak en.hubby salah jalan. Bertambah jauh kena masuk KL.

KL pula ada penutupan jalan secara berperingkat. Wah..jammed di situ pula. Sampai di Zoo Negara, stroller adik Soleh tertanggal pula satu tayarnya. Wah..kalau nak dukung adik Soleh sambil jalan dalam zoo tu, boleh cabut tangan ibu. 9 kilo lebih sudah..

Tapi, nekad jugaklah nak dukung pasal malas nak gaduh-gaduh dengan en.hubby pasal stroller. Bila dah nak jalan beli tiket, macam yang di agak..hujan mula turun. Jadi, kami balik saja ke rumah. Singgah beli eskrim kat McD dan singgah kedai bahan bakery...hehe..

Tertekan wo..tapi, sebenarnya akak nora tak terasa sangat. Cuma, akak rimas orang membebel. Dalam family akak nora ni dah terbalik, perempuannya senyap..lelaki nya ngalah mulut mak nenek..(pergh..akak nora ngumpat...shhhuhhh...)

Dah kecewa nak berjalan. Jadi, lepas akak post entri ni akak nak kembali ke kerja yang tak ada cuti. KERJA SURI RUMAH...huhu..pastu nak try buat 'projek'..ha...apa pikir tu..akak MC aaa..ada lahh..kalo jadi kita kongsi nanti ya...

p/s: Akak blogwalking kemudian..tunggu..(Risau kalau ada orang kata akak nora sombong...akak berlagak bijak je sebenarnya..hahahah guling..guling...)

6 comments:

  1. Kak.. ALLAH tu tahu seksanya akk nk jln dlm zoo tu nnti smbl dukung anak tu pasal di turunnya hujan agar akk batalkan rncangan... dlm zoo negara tu bukan kecik akk nk jln2 sy yg tak dukung budak ni pun mencunggap nak habiskan satu zoo tu berjalan.

    Mesti ada hari lain yg lebih baik utk akk bersiar2 nanti. :)

    ReplyDelete
  2. kak nora,cecte cecite.. :D jom brgosip dgn abg.haha

    apa2 pun relex ye kak..biasa la tu tugas seorg isteri. :)

    ReplyDelete
  3. tue la akak..
    ade lelaki mcm tue k...
    hahaha...
    ceroi mcm tue ke eh???
    adoii..
    tah la..
    :)

    ReplyDelete
  4. semua tu ada hikmahnya..
    da lama juga kami tak pergi zoo ingat masa sekolah rendah apa ..hehe
    kalau sorang pendiam sorang bising bru ada seri rumah tangga, susah klu dua2 senyap atau bising..:)

    ReplyDelete
  5. Salam..

    saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

    Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

    happy blogging :-D

    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete

Akak Nora suka baca komen anda....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...