Tetamu Yang Dihormati

Bila Menyinggah tu..KLIK LA SEKALI ye..

Thursday, April 14, 2011

Berblogging, memang perlukan masa..

Memang tak tercalon la akak nora nak jadi macam Ben Ashaari tu..atau ada yang masih bermentorkan dia...tak mampu akak nora nak post kan entri kalau benar-benar dalam keadaan sibuk. Lagi satu faktor, network internet. Dah terbukti, pakai la broadband ke , wi-fi ke..kuali dengan sudip dan senduk sebagai antenna pun dah tentu lembab sungguh..Akak nora ni ada anak kecil 2 orang yang perlu di selesaikan setiap hari setiap masa. Bila network lembab..akak nora terpaksa ucapkan..ba-bye...hanya memberatkan beg bawa laptop balik kampung (weh..balik naik kete..bukan jalan kaki la..)

Tapi, sekarang akak dah ada kat rumah. Selesai mop satu rumah. Tinggal dapur je. Selepas itu, nak mulakan menjahit baju kurung tempahan..

Terkejut bila tengok wall di FB akak nora tadi, tak de la beratus yang meninggalkan pesan..tapi sweet semuanya. Walhal, pada tarikh itu semalam akak sibuk entah buat apa. Oh ye..belikan dapur baru emak, dan barang-barang dapur sebelum aku bertolak balik ke Shah Alam. Alhamdulillah, sekurang-kurangnya kurang sikit beban emak..bukan apa, jauh nak ke kedai membeli barang dapur.Hehe..akak nora dah bertambah umur..huhu...

Dah lama tak jenguk..ada juga follower yang baru..terima kasih..pada akak nora, anda semua kawan baik akak. Sama-samalah kita memberi dan menerima tunjuk ajar menjadi insan yang sempurna di mata Allah ya...salam ukhwah dari Akak Nora...

k lah..nak pi jalan-jalan kejap..mana yang dan aje la..lama tak jenguk kawan-kawan..

7 comments:

  1. salam kak nora.

    biasalah tu, kena utamakan perkara yg lebih ptg. klau dlm permaslahan agama org panggil fiqh aulawiyat

    ReplyDelete
  2. saya pun amik time petang n tgh2 malam je.. time lain tak dan la... maklumla anak 3..

    ReplyDelete
  3. betul tu kak ,
    mmg masa mencemburui kita,
    kami mmg sibuk kerja, pastu jaga anak lg,
    nak update blog pun skit punya susah..
    semoga sntiasa happy beblogging..:)

    ReplyDelete
  4. haaa... beso gila tulisan. besh besh..

    ReplyDelete
  5. Betul tu kak, kadang kesibukan kita membataskan kita untuk berblog..:)

    ReplyDelete
  6. Hi,

    JOm join contest

    http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

    TQ

    ReplyDelete
  7. ye la kak..
    TK pun xleh ikut rentak bro ben tu..
    payah yg amat rasanya, TK ni bukannya rajin mnulis sangat..
    tp suka mngomen..
    hehe..

    psstt.. hargai emak slagi ada..
    Tk pun ngah berusaha mnjadi anak yg baik d mata dan d hatinya..

    ReplyDelete

Akak Nora suka baca komen anda....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...